Fel
  • Mallen för denna vy är inte tillgänglig. Kontakta systemansvarig.

Shiatsu

Shiatsu är en behandlingsmetod där man stimulerar kroppens akupunkturpunkter med tryck. Man gör också mjuka vridningar och sträckningar för att mobilisera leder. Under en shiatsubehandling går man igenom hela kroppen för att hitta och avhjälpa obalanser på olika nivåer. När man får en shiatsubehandling ligger man vanligen på en madrass med kläderna på.

Film om shiatsuutbildningen!

Video om shiatsu

Shiatsu används både mot specifika problem och i förebyggande syfte. Nägra exempel på effekter man kan uppnå med shiatsu:

Ryggvärk lindras

Huvudvärk och migrän lindras

Man känner sig piggare

Man upplever en större känslomässig balans

Man blir avslappnad

Shiatsu är bra att använda i förebyggande syfte för att undvika att sjukdomar bryter ut.

Shiatsu på stol

Shiatsu kan praktiseras på en så kallad energimassagestol. Fördelarna är att man inte behöver så mycket plats, det är enklare att ta med en stol än en madrass. Svenska Shiatsuskolan erbjuder kurser i shiatsu på stol. Shiatsu på stol kan användas som ett komplement till vanlig shiatsu eller som en fristående terapi.

Do in

Do in är övningar som ger ökad livsenergi och man lär känna sin kropp. Do in har flertusenåriga rötter och är en del av den kinesiska qi gong-traditionen. Under shiatsuutbildningen ingår Do in som ett viktigt inslag, eftersom man arbetar så mycket med den egna kroppen. Do in kan man göra enskilt eller i grupp. Svenska Shiatsuskolan erbjuder även separata do in-kurser.

Österländsk diagnos

Den österländska diagnosen utgår från en helhetssyn genom att man bedömer livsenergin hos hela individen innan man går in på detaljer. I shiatsuutbildningen ingår flera olika sätt att lära känna klientens livsenergi, bland annat genom att trycka på specifika punkter, studera tecken i ansiktet och genom att ställa specifika frågor. Med den österländska diagnosen kan man ofta se problem innan de manifesteras som sjukdomar. Diagnos är ett viktigt verktyg inte minst för förebyggande behandlingar.

Vi erbjuder kurser i österländsk diagnos som en del av shiatsuutbildningen. Dessa kurser vänder sig även till andra terapeuter och de som håller på att utbilda sig.

Ljuspunktur

Akupunktur där man använder ljus istället för nålar. Redan på åttiotalet började man använda ljus vid behandling av akupunkturpunkter. Idag är det fler och fler akupunktörer som börjar använda sig av riktat ljus istället för nålar, eftersom många upplever att det ger starkare effekt. Att det dessutom är smärtfritt och ofarligt är ytterligare fördelar. Genom att använda olika färger kan man rikta behandlingen mer exakt. Ljuspunktur är utmärkt att kombinera med shiatsu, det passar även bra för egenvård.

I ljuspunktur använder man sig av vanligt ljus, inte laser, eftersom det är mindre invasivt och riskfritt. kroppen är dessutom evolutionärt anpassad för vanligt ljus, Med vanligt ljus har man möjlighet att välja mellan ett större antal färger.